Hamis vezetői engedélye buktatta le

Rendőrség

Közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás egy 51 éves budapesti férfival szemben, aki ellen korábbi bűncselekmények elkövetése miatt elfogatóparancs volt érvényben.

Az eljárás adatai alapján a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 13-án 13 óra körül Litér belterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét. Az intézkedés során a sofőr egy Németországban kiállított vezetői engedéllyel próbálta magát igazolni, amelyről a rendőrök megállapították, hogy egy elhunyt személy adatait tartalmazza. Ezután a férfi elmondta a járőröknek a valós adatait, ami alapján világossá vált, hogy a sofőr ellen a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki, mivel korábbi bűncselekmények elkövetése miatt a rá kiszabott börtönbüntetés letöltését nem kezdte meg.

A férfi ruházatának átvizsgálásakor több hamis német és magyar okmány került elő, melyeket a rendőrök lefoglaltak. A járőrök az 51 éves budapesti lakost elfogták, majd előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, és a nyomozók közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfit őrizetbe vették, majd a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.