Betört egy családi házba Polgáron

Rendőrség
A polgári rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a 29 éves tiszacsegei férfival szemben.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Polgári Rendőrőrs lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. György tiszacsegei lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint egy férfi tett bejelentést 2015. november 29-én 17 óra 5 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a Polgáron található családi házába ismeretlen tettes betört. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy az ismeretlen tettes befeszítette az ingatlan ajtaját, majd az egyik szobából eltulajdonított egy laptopot és egy paplanhuzatot.

A Polgári Rendőrőrs munkatársai az elkövető azonosítása és felkutatása érdekében adatgyűjtést végeztek és tanúkat hallgattak ki. A beszerzett információk alapján a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves tiszacsegei férfit, aki ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. A Várpalotai Rendőrkapitányság járőrei 2015. december 7-én B. Györgyöt Várpalotán elfogták és bűnügyi őrizetbe vették. A Polgári Rendőrőrsre előállított férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A tiszacsegei lakos a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.