Bíróság, kalapács

Nyakláncát akarta megszerezni a kocsiban várakozó nőnek egy férfi Nemesdéden

A Marcali Járási Ügyészség rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot azzal a Somogy vármegyei testvérpárral szemben, akik több pincét törtek fel Varászló közelében. Az idősebb férfi ki akart rabolni egy egyedül lévő nőt, de a sértett ellenállása meghiúsította a bűncselekmény befejezését.

Pszichoaktív szerekből szerzett milliárdos jövedelmet titkolt el két zalai férfi

Pszichoaktív szerek online kereskedelmével szerzett csaknem egymilliárd forintos jövedelmet két zalai férfi, akik az adófizetés megkerülésével mintegy 400 millió forintos költségvetési csalást követtek el – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Csaknem félmilliárd forintnyi kriptovalutát foglaltak le adócsalóktól

Több mint 420 millió forintot érő kriptovalutát foglaltak le a NAV nyomozói egy hárommilliárd forint adót eltitkoló bűnszervezettől, amely okostelefonokkal, tabletekkel, napelemekkel és egyéb elektronikai eszközökkel kereskedett – közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Az M7-es autópályán estek le a rosszul rögzített gázpalackok, az egyik fel is robbant

A Marcali Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat egy harmincas éveiben járó férfival szemben. Az elkövető teherautójáról tíz propán-bután gázpalack esett le az M7-es autópályán, amelyekből egy felrobbant, amikor ráhajtott egy személygépkocsi.