Először lép fel Magyarországon Daddy Yankee

Party Zone

Először ad koncertet Magyarországon Daddy Yankee Puerto Ricó-i énekes-dalszerző, a Despacito című sláger társszerzője. A reggaeton stílus egyik legsikeresebb latin-amerikai előadója június 25-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

Daddy Yankee-nak több mint 50 millió követője van a különböző közösségi médiaplatformokon. Zenei elismeréseinek száma meghaladja a százat, elnyerte például a Billboard Latin Zenei díjat, a Latin Grammy-díjat, az Amerikai Zenei Díjat és a Latin-Amerikai Zenei díjat – közölte a szervező Broadway Event hétfőn az MTI-vel.
A Ramón Luis Ayala Rodríguez néven született 43 éves előadó 2013 óta átturnézta Európát, Ázsiát és a Közel-Keletet, 2014-es európai koncertsorozata abban az évben a második leglátogatottabb volt a Rolling Stones után. Az elmúlt években számos világhírű művésszel dolgozott együtt.

2017-ben minden létező rekordot megdöntött a Despacito című, Luis Fonsival közös dalával. Ő lett az első latin-amerikai énekes, aki a Spotify és számos más nemzetközi toplista élére került a világhírű slágerrel, a Despacitóhoz készült klip pedig a legnézettebb videó lett a Youtube videomegosztó oldalon. Tavalyelőtt Dura című dalával tizenkilenc ország slágerlistáját vezette, több mint 1,5 milliárdos nézettséget ért el.

Daddy Yankee-nak már több mint ötven slágere került fel az amerikai Billboard toplistára, ő az első latin énekes, akinek négy spanyol nyelvű száma is a Top 20-as listán szerepelt. Leghallgatottabb dalai közé tartozik a Despacito és a Dura mellett a Gasolina, a Shaky Shaky vagy a Con Calma.