Már több mint hárommillió vakcinát szállított Magyarországra a Pfizer

Ország
Koronavírus

Újabb 330 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett kedden, így a vállalat által Magyarországra szállított oltóanyagok összmennyisége meghaladta a 3,2 milliót.

A Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden azt közölte az MTI-vel, hogy több mint négy hónapja szállítják heti rendszerességgel a Covid-19 elleni védekezést támogató vakcinájukat az oltópontokra.

Az első negyedévre leszállítottak több mint 1,5 millió adag vakcinát, a második negyedévtől pedig jelentősen megnövelték az érkező dózisok számát. Csak májusban 1,3 millió adag Pfizer-BioNTech-oltóanyag érkezik az országba – hívták fel a figyelmet.

Kitértek arra is, hogy a Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig több mint 2,5 milliárd adag koronavírus-vakcinát gyárt és szállít a világ különböző részeibe.

Az Európai Bizottsággal április 14-én bejelentett megállapodás értelmében felgyorsítják 50 millió adag oltóanyag szállítását, így a második negyedévben várhatóan 250 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezik az Európai Unióba.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt