Grazba repült a Magyar Honvédség egyik luxusgépe, Hadházy fizet egy sört annak, aki tudja, kit szállított

Ország

Február 11-én Grazba, Ausztriába repült a egy magyar honvédségi luxusgép – írja Hadházy Ákos független képviselő.

Azt is hozzátette, fizet egy sört annak, aki tudja, kit vittek oda rajta.

Hadházy szerint a 607-es lajstromjelű katonai Dassault Falcon 7X február 11-én Kecskemétről indult a déli órákban. Az úticél Graz volt, azonban – feltehetően a 100 km/órás, orkán erejű szélvihar miatt – nem tudott leszállni. Mint írta, szabályos „missed aproach” (sikertelen megközelítési) eljárás után egy holding (körözés) idejéig gondolkodott, de végül a kapitány a visszatérés mellett döntött. Kecskeméten ugyan valamivel kisebb, 70 km/h volt a vihar, de a szél kedvezőtlenebb, oldalirányból fújt és a hó is esett, így ott sem ment egyszerűen a leszállás, csak a harmadik próbálkozás sikerült.

Felmerül a kérdés, hogy mi a csudáért kell a katonai/kormányzati luxus jettel Grazba repülni, miközben autóval, autópályán 3,5 óra az út Budapestről. Nos – írja –  az a nap volt az egyetlen, amikor valódi téli időjárás miatt hófúvások, útlezárások nehezítették a dunántúli közlekedést. Ami tehát történhetett: egy marha fontos katonát vagy kormánytagot kellett valamiért aznap Grazba vinni, vagy Grazból hazahozni és a rossz útviszonyok miatt úgy dönthettek, hogy inkább repcsivel kellene kiugrani emiatt Grazba. Nem volt az, amellett, hogy felháborító ez az egész adófizetői pénzen történő luxus repülőzés, még veszélyeztették is a személyzet épségét.
Hogy ki lehetett ez a fontos személy, akit Grazba kellett vinni vagy onnan hazahozni, ilyen sürgősen, nem tudhatjuk. Feltételezem, hogy a honvédség sem fogja elmondani, merthogy hadititok – állítja az ellenzéki képviselő.
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Ha valaki tudja, hogy KIT VITT VAGY KIÉRT MENT A HONVÉDSÉGI LUXUS REPÜLŐ GRAZBA február 11-én, annak fizetek egy sört,…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. március 2., kedd