Ittas volt, villanyoszlopnak hajtott, a rendőrök büntetőeljárást indítottak

Ország

A hétvégén Tolna megyében két sérüléses baleset történt. Az egyik autó sofőrje ittas volt, amikor a balesetet okozta. Egy 22 éves sárbogárdi férfi közlekedett az általa vezetett személygépkocsival a 61-es számú főúton 2020. február 22-én Dunaföldvár térségében, Előszállás irányába. A sofőr – elmondása szerint elaludt – a jobb oldali vízelvezető árokba hajtott, és az autó felborult. A kocsiban öten utaztak, akik közül négyen megsérültek.
Egy dunafödvári férfi közlekedett az általa vezetett Opellel 2020. február 22-én az esti órákban, amikor a Deák téren letért a jobb oldali útpadkára, és nekiütközött egy villanyoszlopnak. A balesetben az elsődleges adatok szerint a járművezető és utasa is könnyebben sérült meg. A rendőrök az 51 éves sofőrt megszondáztatták. Kiderült, hogy a férfi ittasan vezette az autót. Azt is megállapították, hogy a kocsiban utazók a biztonsági övüket sem használták. Az eset körülményeit a Paksi Rendőrkapitányságon büntetőeljárás keretében vizsgálják.
A hétvégén a megye útjain további kilenc anyagi káros baleset történt.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a változó időjárási körülmények között még óvatosabban és figyelmesen közlekedjenek! Legyenek türelmesek, figyeljenek egymásra, toleranciát és empátiát mutatva vegyenek részt a közlekedésben, tegyék ezt azért

… hogy mindenki hazaérjen!

police.hu