Színes programokkal készül a megnyitó napjára a Veszprémi Petőfi Színház

Kultúra

A Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából közös szavalással, a város több pontján operett-előadással, cirkuszi show-val készül a Veszprémi Petőfi Színház a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program nyitóeseményére január 21-én és 22-én  – közölte a városban tartott hétfői sajtótájékoztatón a teátrum kreatív menedzsere.

 

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes elmondta: január 21-én délelőtt a Kossuth utcán, a pláza területén és a városszéli bevásárlóközpontban is egy operett-összeállítást láthatnak az érdeklődők a színház művészeinek előadásában. Délután Petőfi-verset szaval a város polgármestere a színház előcsarnokában kialakított stúdióban a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából elindított kezdeményezés részeként, este Kodák Anna és Zsilák Olivér Éva almája című előadását láthatja a közönség. A műsor az ember teremtését követi végig a cirkuszművészet eszközeivel.

Másnap délután a magyar kultúra napja alkalmából megrendezik az Ádámok és Évák Ünnepét. A 200 éve született Himnusz tiszteletére veszprémi óvodai, általános- és középiskolai csoportok lépnek fel, a fáklyákkal kivilágított színházkertben az Együtt szaval Veszprém program keretében várják a szavalni vágyókat.     Mike Friderika, az Európa Kulturális Főváros programigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a város intézményei, köztük a színház is nagyon nagy szerepet vállal az ünnepi programok megvalósításában.

(MTI)