Három vígjáték ingyenesen megtekinthető a Filmión

Kultúra

Péntek reggeltől vasárnap estig ingyenesen megnézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a Filmión, a Nemzeti Filmintézet egy éve indított online streaming platformján.

A hétvégi ajánlatban megtalálható a Sose halunk meg, a Csinibaba és a Megdönteni Hajnal Tímeát című film – olvasható a Nemzeti Filmintézet MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A Sose halunk meg (1993), Koltai Róbert komédiája  a rendszerváltó korszak legsikeresebb alkotása. Mint kiemelik, a Nagy utazás Presser Gábor előadásában azóta is az egyik legtöbbet játszott filmzene. A filmben Koltai Róbert mellett a főbb szerepeket Szabados Mihály, Máté Gábor, Kathleen Gati, Jordán Tamás és Csákányi László játssza.

A Csinibaba (1997), Tímár Péter zenés filmje a hatvanas évek fergeteges karikatúrája, félmillió nézővel az 1990-es évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere volt. Újrahangszerelt slágerei a Kispál és a Borzzal, Cseh Tamással és Gálvölgyi Jánossal sokáig vezették a toplistákat.

A Megdönteni Hajnal Tímeát (2014), Herczeg Attila filmje több mint százezer nézős, szókimondó romantikus komédia, amelyben Osvárt Andrea más életre vágyó szupermodellt, Simon Kornél tutyimutyi jófiút és Szabó Simon tapló producert alakít.

Mint a közleményben kiemelik, a Filmión kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a kínálat hétről hétre új alkotásokkal bővül. Jelenleg mintegy 400 magyar film közül válogathatnak az online filmfogyasztók a Filmión, amely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.

 

MTI

pixabay