Meteorológia: egy hét alatt 100 milliméternél több eső esett Sellyén és a Bakonyban

Helyi hírek

 Az elmúlt egy hét alatt 100 milliméternél több eső esett Sellyén és a Bakonyban – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán szerdán.

Közölték: csak az elmúlt egy hétben a Tiszától nyugatra szinte mindenütt 50 milliméter fölött alakult a lehullott csapadék mennyisége, de néhány állomáson ez a mérték már 100 milliméter körüli vagy meghaladja azt.

Hozzátették: a május az egyik legcsapadékosabb hónap a sok éves átlag alapján, országos átlagban 60 milliméter körüli átlagos csapadékkal.

Megjegyezték: idén bőven az átlagosnál több eső fog esni májusban, de közel sem kiugróan sok, egyelőre az idei május nincs az évszázad tíz legcsapadékosabb májusa között.

A meteorológiai szolgálat szerint szerdán és csütörtökön még eshet az eső, de a hétvégétől inkább már csak helyenként tarkíthatják futó záporok, zivatarok az időjárást, és jelentősen melegszik is péntektől az idő.

A bejegyzéshez készített infografika szerint az elmúlt hét napban Sellyén 109,9 milliméter eső esett, Szentkirályszabadja repülőtéren pedig 101,7 millimétert mértek.

(MTI)