Meghalt

Gázolt a vonat Fonyódon

Helyi hírek

Ismét közlekednek a vonatok Balatonboglár és Fonyód között, mert befejeződött a fonyódi vasúti gázolás baleseti helyszínelése – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t kedden.

Azt írták: nem kell már pótlóbusszal utazni Balatonboglár és Fonyód között, délután helyreállhat a menetrend a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon.

Vajda Eszter, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban beszámolt arról, hogy meghalt egy idős férfi, akit vonat gázolt el Fonyódon.

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt írta: az eset a Fürdő utca és a Hun utca közötti vasúti átjáróban történt, a Mávinform pedig azt közölte, hogy a férfit a Déli pályaudvarról Nagykanizsára tartó Tópart InterCity gázolta el, az átjáróban a fénysorompó jól működött a baleset idején.

A Mávinform kitért arra, hogy a balesetben érintett vonat utasait pótlóbusz szállítja tovább Nagykanizsáig, az ezt követő vonatok esetében Balatonboglár és Fonyód között kell pótlóbuszra szállni.

Az utasoknak 20-30 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolniuk a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon – hívták fel a figyelmet.