Balogh Csaba Göd polgármestere

Lemondott a gödi polgármester

Helyi hírek

Lemondott Göd polgármestere, Balogh Csaba (független) döntését Facebook-oldalán jelentette be péntekenen.

Balogh Csaba többek között azzal indokolta a lépést, hogy nem tud küzdeni a “NER-nek a helyi és országos többsége ellen”, “a Fidesz és a velük kollaboráló helyiek teljesen kiüresítették” hatáskörét, a képviselő-testületet nem tudja feloszlatni, a kormányhivatal pedig ahelyett, hogy törvényességi felügyelet gyakorolna, “a kezük alá dolgozik”.

“Munkámra büszke vagyok, mert a körülmények ellenére minden tőlem telhetőt megtettem” – jegyezte meg a Pest vármegyei település polgármestere, aki tavaly májusban lépett ki a Momentumból.

Balogh Csaba szerint az egykori DK-s képviselők “bár országosan a legorbánellenesebbnek tartják magukat, valójában itt helyben bármilyen alkuba belementek a Fidesszel”. Ez is bizonyítja, hogy amíg ott vannak a rendszerben, addig az ellenzéknek esélye sincs rendszert váltani.

“A legnagyobb gondot frakciótársaink árulása jelentette” – hangsúlyozta a lemondott polgármester.

Balogh Csaba ugyanakkor beszélt arról is, hogy kollégáival több milliárd forint közpénz elpazarlását sikerült megakadályozniuk például útfelújításoknál.

Hozzátette: most mint politikus hátralép és civilként folytatja. Kimondhatja, hogy “Magyarországon és Gödön nem működik a demokrácia és az önkormányzatiság” -mondta egyebek mellett a lemondott gödi polgármester a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A DK MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a sajtó egy részében a gödi polgármester lemondása kapcsán megjelent “álhírekkel” ellentétben évek óta nincs DK-s képviselő a gödi képviselő-testületben.

(MTI)