Ékszerbolti rablással gyanúsított férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség

Helyi hírek

A Veszprém Megyei Főügyészség a mai napon letartóztatását indítványozta egy 29 éves román állampolgárságú férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható a 2020. november 4-én történt veszprémi ékszerbolti rablás elkövetésével.

Az eljárás adatai szerint egy hatfős társaság, köztük a 29 éves elkövető, maszkban, csuklyában, kalapácsokkal felfegyverkezve hatolt be egy áruház területén működő ékszerboltba, majd annak üvegvitrinjeit betörték és onnan csaknem 11,8 millió forint értékű ékszert zsákmányoltak, míg a rongálással mintegy 4 millió forint kárt okoztak.   A boltban dolgozó férfi megkísérelte feltartóztatni az elkövetőket, és egyiküket megfogta, aki azonban az értéktárgyak megtartása érdekében bántalmazta a sértettet.

A nyomozó hatóság által azonosított két személy egyikét, egy 29 éves férfit röviddel az európai elfogatóparancs kibocsátását követően Romániában elfogták, a veszprémi nyomozók pedig a tegnapi napon átvették a román hatóságoktól, majd Magyarországon őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki csoportosan és felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás bűntette, valamint nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt.

Az ügyészség a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye miatt a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését.