Visszahívja a hajdú-bihari közgyűlésből Kulcsár Gergelyt a Jobbik új elnöke

Helyi hírek Ország

Mandátuma visszaadására szólította fel Jakab Péter, a Jobbik szombaton megválasztott elnöke Kulcsár Gergelyt.

Jakab az Egyenes beszéd című műsorban azt mondta, a párt leköszönő elnöksége eddig megadta Kulcsár Gergelynek a lehetőséget, hogy megyei képviselőként részt vegyen az aktív politikai életben, az „általa vezetett elnökség azonban ezt nem tolerálja”. Ezért már első ülésükön döntöttek arról, hogy mandátuma visszaadására szólítják fel Kulcsárt, aki jelenleg a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés tagja. Jakab egyfajta szimbolikus lépésnek nevezve a mostani döntést, amely „világossá teszi a múlt és a jövő közötti egyértelmű határvonalat”.

Jakab Pétert megválasztották a Jobbik elnökévé

Kulcsár Gergely a Jobbik, a Momentum és az LMP közös képviselőjelöltjeként indult volna a tavalyi önkormányzati választáson, de akkora indulatokat generált, hogy végül visszalépett.

Kulcsár 2010 és 2018 között a Jobbik országgyűlési képviselője volt. 2015-ben robbant ki a botrány, amikor egy fotó tanúsága szerint néhány évvel korábban beleköpött a budapesti rakparton lévő, a holokauszt áldozatainak emléket állító cipőkbe. Később a 444.hu nyilvánosságra hozott egy szintén évekkel korábbi levelet is, amelyben a politikus Gergely amiatt aggódik, hogy az Országgyűlésben meg kell emlékezniük a holokausztról.