Útonálló módon rabolta ki volt nevelőapja a sértettet

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat az ellen a hajdúböszörményi férfi ellen, aki az esti órákban, a lakásuk közelében rontott rá volt élettársa fiára és tőle készpénzt szerzett meg.

A vádlott és a sértett anyja éveken keresztül élettársi kapcsolatban éltek, kapcsolatukból két közös gyermekük is született. A vádlott ebből adódóan ismerte az asszony korábbi élettársi kapcsolatából született három fiát.

2018. február 13-án 21 óra körüli időben a vádlott ittas állapotban a volt élettársa hajdúböszörményi házának közelében tartózkodott, amikor is észrevette, hogy gyalogosan közeledik a ház felé a volt nevelt fia. A részeg vádlott odament a sértetthez és felszólította, hogy adjon neki pénzt.

A sértett ennek nem tett eleget, ezért a vádlott őt egy alkalommal nagy erővel a jobb halántékán megütötte. A fiú az ütés következtében a földre zuhant. A vádlott a földön fekvő sértett kabátzsebeit átkutatta és abból elvett 60.000,- Ft készpénzt.

A sértett ezután gyorsan hazaszaladt, azonban a vádlott utánament. Miután a sértett a házba bement, elmondta az édesanyjának a történteket és kérte, hogy szerezze vissza volt élettársától a pénzét. Ez idő alatt a vádlott is odaért a házhoz, a nyitott ajtón át bement, majd ott dühében a konyhaajtóba ütött ököllel, ami ennek következtében beszakadt.

A sértett anyja ekkor a vádlott kezében lévő pénzből 10.000,- Ft-ot vissza tudott venni, azonban a vádlott fenyegetően lépett fel velük szemben, a ház egyik szobája ajtajának üvegét is beütötte, majd gyorsan elmenekült.

A rendőrség rövid időn belül elfogta a vádlottat, majd tőle lefoglalták az ellopott 50.000,- Ft-ot. Az eljárás során a nyomozó hatóság a pénzt visszaadta a sértettnek, így a vádlott által okozott kár teljes egészében megtérült.

A sértett a bántalmazás következtében a jobb oldali halánték zúzódását szenvedte el, mely sérülés 8 napon belül gyógyult. A vádlott a volt élettársa házában 24.000,- Ft rongálási kárt okozott, amely nem térült meg.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, visszaeső vádlott ellen rablás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.