Elkezdődik a Kádár dűlő felújítása Ondódon

Helyi hírek

A 2018-as korszerűsítési program a Debrecen-Ondód felé vezető Kádár dűlő és a nagyerdei Kardos Albert utca teljes szélességében való felújításával indult el 2018. március 26-án, hétfőn.Az ondódi városrészben ötszázan élnek, akik minden nap használják a településrészt az M35-ös autópályával és a Kishegyesi úttal összekötő Kádár dűlőt. Az út teljes szélességű korszerűsítése jelentősen növeli a városrészben élők biztonságát és életminőségét – írja közleményében a debreceni önkormányzat.

A mintegy 4,6 kilométer hosszú Kádár dűlő szilárd útburkolata nagymértékben elöregedett, felületén gyakran kell kisebb, lokális jellegű javítási munkákat végezni. Tartós és esztétikus megoldást kizárólag nagyfelületű javítással lehet elérni. A teljes felújítás több ütemben tudjuk elvégezni.

Az első ütemben a Kádár dűlő elejétől, vagyis az M35-ös autópálya fölött húzódó felüljáró nyugati lehajtójától mért, megközelítőleg 500 méter hosszúságú szakaszon kerül sor a burkolat felújítására, mintegy 3000 négyzetméter nagyságú felületet érintve. A munkálatok során az új kopóréteget kap az út, ahol szükséges, szerkezetcserével együtt. Emellett kétoldali padkarendezést, valamint a csapadékvíz-elvezető árok bővítése is megtörténik. A kivitelezés teljes várható költsége 30,7 millió forint.

A felújítási munkálatok a Kádár dűlőn 2018. március 26-án kezdődnek és ezen az útszakaszon várhatóan 2 hétig tartanak.

Az Új Főnix Terv keretében elkezdődik a Kardos Albert utca nagyfelületű aszfaltozása is.

Az utca útburkolatának állapota az elmúlt években jelentősen leromlott, melyet kátyúzással folyamatosan karbantartottunk. Tartós megoldást azonban a Kardos Albert utca nagyfelületű aszfaltozása jelent, amely során az utca teljes hosszában (500 méter hosszban) a Hadházi úttól a Nagyerdei körútig kap új aszfaltszőnyeget, több mint 3000 négyzetméter nagyságú felületen. A gyalogátkelőhelyeknél a kiemelt szegélyeket lesüllyesztjük.

A beruházás 24,5 millió forintba kerül.

A felújítási munkálatok a Kardos utcán 2018. március 26-án kezdődnek és várhatóan 2 hétig tartanak. A munkák ideje alatt forgalomkorlátozásra lehet számítani.