Debreceni rádió is nyert támogatást a médiatanácstól műszaki fejlesztésre

Gazdaság Helyi hírek

Tizenöt közösségi televízió és rádió nyert 35,6 millió forintot a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsától műszaki fejlesztésre a technikai modernizációra kiírt pályázaton.

Az NMHH csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Magyar Média Mecenatúra program keretében a Balmazújváros Televízió, a budapesti székhelyű Bonum TV, a budai Hegyvidék Televízió, a csornai Rábaközi Televízió, a TV Szentendre, a szintén szentendrei VKC TV és a sátoraljaújhelyi Zemplén TV részesült támogatásban.

A közösségi rádiók közül a Magyar Katolikus Rádió debreceni és székesfehérvári adója, valamint a Mária Rádió celldömölki és veszprémi adója kapott támogatást, a kisközösségi adók közül a szombathelyi Credo Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, az Első Pesti Egyetemi Rádió és a Rádió Szentendre nyert el támogatást műszaki fejlesztésre.
Közleményében az NMHH megjegyezte, hogy a médiatanács 2011 óta 215 alkalommal összesen 582,6 millió forinttal támogatta a közösségi médiaszolgáltatókat a műszaki feltételek biztosítása érdekében.

A médiatanács legutóbbi ülésén döntött arról is, hogy a Dzsungel mentőakció munkacímű, egy amerikai magyar színház beugró színészeiről szóló dokumentumfilm azonnali helyszíni forgatásához közel kétmillió forintos támogatást ad az Escher Károly-pályázat keretében.
A grémium eredménytelennek ítélte az Esztergom 98,1 MHz-es rádiós frekvenciára kiírt pályázatot, miután mindkét pályázó ajánlata érvénytelen volt.

A médiatörvényben előírt műsorkvóta-kötelezettségek 2015-ös alulteljesítése miatt a médiatanács tíz helyi közösségi televízióra bírságot szabott ki, és egy televíziót figyelmeztetett a szabályok betartására.

A szombathelyi Credo Rádió 10 ezer forint bírságban részesült egy hatósági ellenőrzés alapján megindított eljárásban amiatt, hogy a közszolgálati és a helyi közélettel foglalkozó műsorok aránya kisebb, az ismétlések aránya pedig nagyobb volt a szerződésében vállaltaknál, illetve a törvényben előírtaknál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.