Autóbuszmegállókat építenek át

Helyi hírek

A Hatvan utca 28-30. és Hatvan utca 37. előtt levő buszmegállók öblözetének térkő-burkolatát betonburkolatra cserélik a cívisvárosban. A bontási és építési munkák ezeken a helyszíneken október 16-án, csütörtökön kezdődnek el. A Széchenyi utcai, „Debreceni Törvényszék” elnevezésű buszmegálló burkolatának átépítése október 27-én kezdődik. A betonburkolat megfelelő megszilárdulásához idő kell, ezért az említett megállókban a munkálatok legalább hat hetet vesznek igénybe.

Az építés ideje alatt mindhárom buszmegálló helyett ideiglenes megállóhelyeket jelölnek ki. A Széchenyi utcai esetében a Debreceni Törvényszék előtti, jelenleg forgalom elől elzárt terület előtt lehet le -és felszállni, a Hatvan utcán pedig a 20-22. és a 41-43. számú épületek előtti parkolókban lesznek az ideiglenes megállóhelyek. (Utóbbi helyszíneken ez idő alatt a parkolási lehetőség átmenetileg megszűnik.)

A Széchenyi utcai megálló esetében az ideiglenes megállóhely és az átépítendő megálló mellett a forgalomterelés okozta útszűkület miatt csak egy-egy szabad forgalmi sáv marad. Ez elsősorban csúcsidőszakban fog torlódást okozni, így a járművezetőknek itt fokozott figyelemmel kell majd haladniuk.

A kivitelezési időszak alatt a polgármesteri hivatal kéri az érintett utazók és közlekedők türelmét és megértését.

dehir.hu