2-es villamos: befejeződtek a park- és járdafelújítások is

Helyi hírek

A 2-es villamos nyomvonalát tavasszal adták át a debrecenieknek, ám a nagyszabású beruházás ezzel még korántsem ért véget.

A villamosok forgalomba álltak, a kivitelező azonban tovább dolgozott. A pálya mentén található városi útszakaszokat, járdákat, megállókat újítottak fel, de emellett jelentős parkosítási munkákat is elvégeztek. Az érzékletesség kedvéért tizenöt fuballpályányi utat, járdát és parkfelületet újítottak fel az úgynevezett faltól falig rekonstrukció részeként.

A projekt kapcsán a villamos vonalán található utcák és parkok rekonstrukciójához az önkormányzat többletforrást igényelt, amit a kormány végül valamivel több mint egymilliárd forint összegben jóvá is hagyott. A felújítás tavaly november közepén kezdődött.

A 2-es villamos belvárosi vonala mentén is dolgoztak az elmúlt hónapokban, az ottani út-és járdafelújítási munkálatokra és az újonnan leaszfaltozott útfelületek felfestésére 880 millió forint állt rendelkezésre. A nyomvonal mentén útépítésekre tavaly 250 millió forintot, ebben az évben 450 millió forintot, járdaépítésekre 170 milliót, a parkosításra pedig mintegy 50 millió forintot költött az önkormányzat. A villamospálya mentén hatvanezer négyzetméter utat és negyvenezer négyzetméter járdát újított fel a kivitelező. A fejlesztés során a Hunyadi János utcától a Doberdóig, húszezer négyzetméteren végeztek füvesítést, cserjeültetést és mintegy kétszáz fát helyeztek a földbe

A teljes hír itt olvasható: dehir.hu