Diákok kékben, a megfélemlítés ellen

Helyi hírek

A kék pólók napján a Tóth Árpád Gimnázium tanulói és tanárai kékbe öltöztek, így demonstrálták: fellépnek a megfélemlítés ellen.

A Facebookon is megjelent ez a felhívás: „Csatlakozz a nemzetközi kampányunkhoz! Bárhol is legyél! Viselj bármilyen kék pólót egész nap! Legyen ez a pólók napja és hívjuk fel a figyelmet a megfélemlítésre! Iskolán belüli bántalmazás? Elektronikus zaklatás? Családon belüli erőszak? Tegyünk együtt 2014. október 6-án azért, hogy a megfélemlítésre (bullying) felhívjuk mindenki figyelmét! A megfélemlítés ismétlődő agresszív magatartás, melynek célja a másik ember szándékos bántalmazása (fizikai vagy mentális formában). Az egyén olyan viselkedése jellemzi, amellyel egy másik fölött hatalomra tehet szert.”

A szervezők október 6-ra hirdették meg az országos prevenciós kampányt, mely a Világnap a Bántalmazás ellen – a kék pólók napja címet viselte. A felhívás eljutott a Tóth Árpád Gimnázium tanulóihoz és tanáraihoz is, akik ezen a napon kékbe öltöztek, s iskolagyűlésükön csatlakoztak a kampányhoz.

dehir.hu