Debreceni Jégcsarnok

Megnyílt a Debreceni Jégcsarnok edzőcsarnoka

Helyi hírek

Felavatták szerdán Debrecen legújabb sportlétesítményét, a Debreceni Jégcsarnok edzőcsarnokát.

A cívis város legújabb fedett pályáját Kósa Lajos polgármester, Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke, Becsky András, a Debrecen Sportcentrum ügyvezető igazgatója és György Zoltán, a kivitelező DH-Szervíz Kft. ügyvezetője adta át.

A fideszes városvezető az avatón bejelentette: az új jégcsarnok TAO-források és városi önrész felhasználásával készült el 13 hónap alatt. Az új létesítményre azért volt szükség, mert a tíz évvel ezelőtt épült jégcsarnok már nem volt képes kielégíteni a jeges sportágak igényét, nem tudott elegendő jégfelületet biztosítani az edzéseknek.

A meglévő sportcsarnok 5300 óra jégidőt, míg az új 11-12 ezer óra jégidőt képes biztosítani a jövőben – taglalta a polgármester. A beruházás összköltsége nettó 590 millió forint, melynek 60 százaléka – 360 millió forint – TAO-pályázatokon elnyert összeg, a város önkormányzata pedig 230 millió forint önrésszel járult hozzá az új edzőcsarnok megépítéséhez, egyúttal a debreceni korcsolyasport jövőbeni fejlődéséhez.

Kósa Lajos, aki a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is, közölte, a város további 50 millió forintot adott az épületen kívüli munkálatokra: út, parkolók, csapadékvíz-elvezető kialakítására, valamint parkosításra. Az ünnepélyes szalagátvágás után a Debreceni Sportiskola műkorcsolya szakosztályának növendékei bemutatót tartottak, míg a Debreceni Hoki Klub utánpótláskorú jégkorongozói mini hokimérkőzést játszottak.