Szijjártó: a magyar tulajdonban lévő, vidéki kisvállalkozások adják a nemzetgazdaság lelkét

A családi tulajdonban lévő, vidéki kisvállalkozások rendkívül megerősödtek az elmúlt tizenegy évben, így a koronavírus-járvány időszaka alatt is képesek voltak fejleszteni, a leépítések és a bezárások helyett – jelentette ki a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Pápán.

Kaporvár polgármestere: a városnak szüksége van szálláshelybővítésre

Kaposvárnak szüksége van szálláshelyei bővítésére, a város élmény- és gyógyfürdője területére tervezett 120 szobás szálloda megépítésére a feltételes közbeszerzési eljárás hamarosan lezárul, a leendő üzemeltetőt, a Hunguest Hotelst pedig már kiválasztották nyílt közbeszerzési eljáráson – hangzott el Szita Károly (Fidesz) polgármester sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Így előzhetőek meg a vadbalesetek – Veszprém megye vezeti a „fekete listát”

Életében legalább egyszer minden ember veszélyes helyzetbe kerül egy, az autó elé kiugró vad miatt, minden harmadik sofőr pedig már az összeütközést sem tudja elkerülni. A totálkárosra tört autó mellett rosszabb esetben személyi sérülés, vagy halálos baleset is lehet a váratlan találkozásból.

Jön 2021 egyik legnagyobb magyar fotós rendezvénye

A Pannon Fényképészkör Egyesület a Veszprém 2023 – Európa Kulturális Fővárosa projekttel is együttműködik. Egy egész hétvégés programmal tér vissza Veszprémbe a Fotósviadal, ahol ezúttal a megszokottól eltérő kihívásokkal szembesülhetnek a résztvevők. A rengeteg izgalmas fotótéma közt olyan helyszíneket is találunk, amelyek a turisták előtt általában rejtve maradnak, de egy jótékonysági árveréssel egybekötött fotókiállítást is […]