Épületgépészeti szakáruház uniós támogatásból Debrecenben

Gazdaság

Átadták a DeGép Kft. 290 millió forintos beruházással elkészült új épületgépészeti szakáruházát és nagykereskedelmi raktárát pénteken Debrecenben.

A beruházás az Európai Unió és a magyar állam 144,9 millió forintos támogatásával, illetve a Magyar Nemzeti Bank biztosította növekedési hitelből valósult meg – közölte az átadáskor Sziládi Sándor, a cég többségi tulajdonosa.

Vincze Csaba ügyvezető hozzátette: a 4500 négyzetméteres telephelyen felépült 1900 négyzetméteres épületben mutatják be a víz- gáz- és fűtéstechnikai alkatrészeket és berendezéseket, valamint a megújuló energiákat hasznosító melegvízkészítő-, fűtésrásegítő szolár rendszereket, napkollektorokat, napelemeket, kondenzációs- és pelletkazánokat.

Az új szakáruház működő rendszereket bemutató regionális oktató és továbbképző központként is működik – tette hozzá Vincze Csaba megjegyezve, hogy áruházukban a korszerű és energiatakarékos épületgépészeti rendszerek tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos szaktanácsadással is foglalkoznak.