Gasztronómiai programokkal, képzőművészeti előadássorozattal nyit a Homola Pincészet kertje Paloznakon

Gasztro

A gasztronómiai kínálat mellett művészeti előadásokkal, kiállítással és kerekasztal-beszélgetésekkel várják a látogatókat Paloznakon, a Homola Pincészet borteraszán és kertjében – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, a helyi értékeket szeretnék megismertetni az látogatókkal, valamint kulturális programokkal kívánják színesíteni a nyári kínálatot.

A rendezvénysorozat első állomásaként június 30-án, pénteken Ez itt a kert címmel ingyenes gasztrokulturális programmal várják az érdeklődőket a borteraszra. A látogatók betekintést nyerhetnek a borászati és gasztronómiai trendekbe, a hazai borfogyasztási kultúrába, a borászati márkaépítésbe. Lesz kerekasztal-beszélgetés, helyi termelők kézműves termékeit kínáló minipiac, valamint interaktív játékokon és pikniken vehetnek részt az érdeklődők.

Elindul Paloznaki Fűszerkert címmel a Homola Pincészet és a Képező galéria közös művészeti sorozata. A július 1-jei nyitóesemény fókuszában a Balaton festője, Egry József élete és munkássága áll. A sorozat folytatásában július 13-án Szinyei Merse Pál Fonyódon címmel rendeznek estet, Fürdőzők címmel tart előadást Pénzes Boróka, a Képező galéria vezetője július 27-én, majd a Bor, mámor, szerelem. Festők és múzsáik című esttel zárul a nyári sorozat augusztus 18-án. Az előadások két helyszínen, a Homola Borteraszon, illetve a Paloznaki Szent József Ház kertjében lesznek.