LUX közönséghét – nézze meg a díjra jelölt filmeket és szavazzon kedvencére!

Európa

Tizenhárom évvel a megalapítása után komoly átalakításon ment keresztül az Európai Parlament filmdíja. Ezentúl közvetlenül a közönség bevonásával választják ki a nyertes alkotást, a European Film Academy-vel kötött új együttműködésnek köszönhetően pedig jóval több európaihoz eljutnak majd a filmek. A díjat olyan  filmek kapják, amelyek fontos társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet és az európai értékekkel foglalkoznak. A díj célja, hogy népszerűsítse az európai filmeket és nagyobb közönség számára is elérhetővé tegye azokat, illetve a mozik segítségével ösztönözze a kulturális párbeszédet a nemzetek között.

Idén a LUX közönségdíjra jelölt három legjobb film a Még egy kört mindenkinek, a Corpus Christi és a Colectiv.

Hogyan lehet megnézni a filmeket?

Mindhárom jelölt film megtekinthető ingyenesen online, feliratozva a LUX közönséghét alatt  2021. május 10. és 16. között a https://www.festivalscope.com/page/lux-audience-week-hungary/ weboldalon. A weboldalon egy rövid regisztrációt követően (név és e-mail megadásával) lehet megkezdeni a film lejátszását: a lejátszás megkezdése után a film 30 óráig érhető el, egészen május 16. éjfélig. A filmek csak Magyarországról érhetők el, a jegyek száma korlátozott.

A filmekről bővebben itt olvashat: https://luxaward.eu/hu/lux-filmek

Hogyan lehet szavazni?

2021-től az EP-képviselők és a közönség választják ki a nyertest, mindkét csoport a szavazatok 50%-át adja. A filmeket május 23-ig lehet értékelni 1-5 csillaggal a https://luxaward.eu/hu oldalon. Az értékelés megváltoztatható, csak az utolsó szavazat számít. Szavazzon, hogy részt vehessen a következő European Film Awards ünnepségén, 2021 decemberében!

A díjazott kiválasztása és az átadó ünnepség az Európai Parlament és a European Film Academy szervezésében, az Európai Bizottsággal és az Europa Cinemas hálózattal együttműködésben valósul meg.

További információk és programok:
Nézze meg és értékelje a díjra jelölt filmeket!