Fejsérülés okozta Gary Rhodes brit sztárséf váratlan halálát

Európa

Családjának közleménye szerint fejsérülés következtében kialakult agyi hematóma okozta Gary Rhodes brit sztrárséf váratlan halálát – írta meg a BBC News pénteken.

Az 59 évesen elhunyt séf halálával kapcsolatos találgatásoknak véget vetve Rhodes hozzátartozói a London Evening Standardban jelentettek meg egy közleményt.

Ebben megerősítik, hogy Rhodes, aki Dubaiban forgatott egy tévéműsort, jókedvűen tért haza munka után és csöndesen töltötte az estét feleségével, Jennie-vel.

“Vacsora után Gary összeesett a lakásukban, és bár azonnal kórházba szállították, már nem sikerült megmenteni az életét, koponyaűri vérzés következtében elhunyt” – fogalmazott a családja.

Rhodesnak két étterme volt Dubaiban, számos népszerű főzőműsorban, egyebek mellett a MasterChef és a Hell’s Kitchen című programokban szerepelt, de saját sorozata is ment Rhodes Around Britain címmel.

Gordon Ramsay szerdán a Twitteren rótta le tiszteletét kollégája előtt. Mint írta: “Fantasztikus séfet vesztettünk el ma Gary Rhodesszal. Egyike volt azoknak a szakácsoknak, aki a brit konyhát elhelyezték a térképen”.

“Gary csodálatos séf volt és a brit konyha elképesztő nagykövete, aki fiatal szakács koromban nagy hatással volt rám. Elegánsan és szórakoztatóan gondolta újra a brit konyhát” – búcsúzott az Instagramon Jamie Oliver.