Az Európa Tanács óva int “az etnikai és faji profilon alapuló” rendőrségi ellenőrzésektől

A 47 országot tömörítő Európa Tanács rasszizmusellenes bizottsága (ECRI) hétfőn hivatalos közleményben óva intette tagállamait “az etnikai és faji profilon alapuló” rendőrségi ellenőrzésektől, valamint felhívta a figyelmet a rendszerszintű rasszizmus és a faji egyenlőtlenségek felszámolásának fontosságára.

Ukrajnában a korábbinál jóval kevesebb új fertőzöttet regisztráltak

Az elmúlt napokhoz képest hétfőre jóval kevesebb új koronavírusos beteget regisztráltak Ukrajnában, a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma viszont velük együtt így is átlépte már a 49 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

A tagállamoknak többet kell tenniük az egységes piac megfelelő működéséért

Az Európai Bizottság ma tette közzé a 2020. évi egységes piaci eredménytáblát, mely részletes képet ad az EU egységes piacára vonatkozó jogszabályok végrehajtásának 2019. évi helyzetéről. Az eredmények azt jelzik, hogy bár egyes területeken javulás tapasztalható, a tagállamoknak nagyobb erőfeszítéseket kell tenniük azért, hogy az uniós egységes piac megfelelő működését biztosítsák. A koronavírus-válság során megtapasztaltuk, […]

Megint 900-nál is több új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában

Ukrajnában ismét kiugróan sok, több mint 900 új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak az elmúlt napban, a halálos áldozatok száma 15-tel nőtt – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket szombaton az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Franciaországban vizsgálat indul a távozó miniszterelnök és a volt egészségügyi miniszterei ellen

Előzetes eljárás indul Edouard Philippe távozó francia miniszterelnök és volt egészségügyi miniszterei ellen a koronavírus-járvány franciaországi kezelése miatt – közölte pénteken Francois Molins, a semmítőszék főügyésze.