Koronavírus – Franciaországban kimutattak egy újabb megbetegedést, ezzel négyre emelkedett a betegek száma

Egy újabb esetben mutatták ki az új típusú koronavírus okozta megbetegedést Franciaországban, így a bizonyítottan fertőzöttek száma négyre emelkedett – közölték kedden este a francia egészségügyi hatóságok.

Koronavírus - járvány

Koronavírus: az EU az uniós polgárok hazaszállítása érdekében aktiválta a polgári védelmi mechanizmust

Az új koronavírus-járvány fokozódó terjedése miatt az Európai Unió aktiválta az uniós polgári védelmi mechanizmust. Erre azt követően került sor, hogy Franciaország segítséget kért az Uniótól annak érdekében, hogy konzuli segítséget tudjon nyújtani a kínai Vuhan városában tartózkodó uniós polgároknak.

A belga Rik Daems lett az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének új elnöke

Egyedüli jelöltként Rik Daems belga liberális politikust választotta új, 33. elnökének az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE). Daems a közgyűlés 1949-es alapítása óta a harmadik belga – Paul-Henri Spaak (1949-1951) és Fernand Dehousse (1956-1959) után -, aki betölti a pozíciót. A belga politikus a svájci szocialista Liliane Maury Pasquier-t váltotta a parlamenti közgyűlés elnöki székében. […]

Reformátusnak keresztelték és még konfirmált is a gyulafehérvári érsekké kinevezett Kovács Gergely

Eredetileg reformátusnak keresztelték, és még konfirmált is a Gyulafehérvári Rónai Katolikus Főegyházmegye érsekévé kinevezett, februári beiktatására készülő Kovács Gergely. A kinevezett egyházi vezető a Romkat.ro erdélyi portálnak adott interjúban beszélt erről.

Merkel: szembe kell szállni az intoleranciával és a gyűlölettel

Őrizni és ápolni kell a holokauszt áldozatainak és túlélőinek emlékezetét, és szembe kell szállni az intoleranciával és a gyűlölettel – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben, a nemzetközi holokauszt-emléknap németországi eseményeit záró rendezvényen.

Német lap: a berlini vezetés a hadsereg közreműködésével szállítaná haza a Vuhanban rekedt németeket

A német szövetségi kormány a hadsereg (Bundeswehr) közreműködésével szállítaná haza a német állampolgárokat a koronavírus okozta járvány központjának számító kínai Vuhanból – jelentette hétfőn a hírportálján a Der Spiegel.