Az Európai Számvevőszék további éberséget sürget az uniós bankszanálási rendszer pénzügyi kockázataival kapcsolatban

2021-ben csökkentek a bankunión belüli, fizetésképtelenné vált bankok rendezett felszámolásának kezelésére szolgáló uniós rendszert érintő kockázatok. Ez azonban nem ok arra, hogy az Unió ébersége alábbhagyjon – figyelmeztet az Európai Számvevőszék a mai napon közzétett jelentésében.

Tower híd London

Az angol és a walesi lakosság kevesebb mint a fele mondta magát kereszténynek a népszámláláson

Anglia és Wales lakosságának kevesebb mint a fele mondta magát kereszténynek a legutóbbi népszámláláson – közölte kedden a brit statisztikai hivatal (ONS). A rendszeres összeírások kezdete óta ez most fordult elő első ízben.

Zavargások Brüsszelben a Marokkó elleni meccs után

Brüsszelben tizenegy embert tartóztattak le a vasárnapi zavargások során

A marokkói labdarúgó-válogatott Belgiummal szembeni vasárnapi világbajnoki győzelmét követően Brüsszel központjában kitört zavargások során a hatóságok tizenegy embert tartóztattak le, akik “jelentős károkat okoztak a köz- és magántulajdonban” – írta a The BrusselsTimes hírportál hétfőn a hatóságok közlései alapján.

Az internetes vásárlók többsége a házhoz szállítást részesíti előnyben az ünnepi szezonban egy felmérés szerint

Az ünnepi időszakban az európai vásárlók csaknem fele, 41 százaléka elsősorban üzletekben vásárol, további 20 százalékuk interneten is, és a legtöbben az akciós termékeket keresik – derül ki az Oracle kereskedelmi felméréséből. A válaszok szerint az online vásárolt termékek esetében a házhoz szállítás (52 százalék) a legnépszerűbb, szemben az átvevőpontokkal és a bolti átvétellel (20-20 […]