Körösi Csoma expedícóról szervez előadást a Pannon Egyetem

Körösi Csoma expedícióról szervez előadást a Pannon Egyetem

Egyetem

„Kőrösi Csoma Sándor útján két keréken” – ezzel a címmel kerül sor a „The Free English Club” idei első foglalkozására, melyen Zichó Viktor ökológiai mérnök elképesztő biciklis kalandjairól hallhatnak angol nyelvű beszámolót az érdeklődők a Zalaegerszegi Egyetemi Központban. Tolmács biztosított, így angol nyelvtudás nem szükséges.

A “The Free English Club” angol nyelvű vitacsoportja közel három évtizedes múltra tekint vissza. A csoportban az élet és a világ legkülönbözőbb területeinek képviseletében vendégeskedtek amerikai könyvtárosok, ausztrál kutatók-ultrafutók, Bristolból kerékpárral hazatért kalandorok, és egy Dél-Amerikában élő egerszegi diáklány is. Alkalmanként online csatlakoztak a foglalkozásokhoz vendégelőadók Kanadából és az Egyesült Államokból is.

A klub a világ napi kérdései iránt nyitott, angolul beszélő vagy beszélni tanuló tagokból áll, kötöttségek nélkül. Ahogy a neve is mondja, “Free”. A vitatandó témák között mindig megjelennek újak és örökzöldek is, mint a nulla hulladék, a sportesemények, az utazás vagy az ünnepek.

A foglalkozásokat az egyetem világot járt, több nyelven beszélő docense, dr. Bérces Edit tartja. Az idei első előadásra február 21-én szerdán, 16:30-kor a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ (8900, Zalaegerszeg, Gasparich Márk utca 18/A) Infocentrum Könyvtárában kerül sor.

(Fotó: Panno Egyetem facebook oldal)