Braun Róbert felmondott a Corvinusnál

Egyetem

Elfogadhatatlannak tartja az intézmény „politikai befolyással megvalósított magánosítását”.Megszüntette 1994 óta tartó egyetemi oktatói jogviszonyomat a Budapesti Corvinus Egyetemen Braun Róbert, aki üzleti etikát, társadalmi felelősségvállalást, felelős marketinget és tisztességes politikai kommunikációt kutat és tanított – tudta meg a HVG.

Braun döntését azzal indokolta, hogy

pedagógusként, egyetemi oktatóként, kutatóként semmilyen formában nem kíván közösséget vállalni az egyetem új vezetőinek – Hernádi Zsolt, Csák János és Anthony Radev – közéleti, üzleti tevékenységével, a fenti hitvallást megtagadó emberi minőségével.

Elfogadhatatlannak tartja az intézmény „politikai befolyással megvalósított magánosítását, az oktatás piacosítását, a munkavállalói kiszolgáltatottság növelését”.

Hernádi Zsolt ellen az Interpol nemzetközi elfogatóparancs kiadását javasolja, etikailag megkérdőjelezhető üzleti tevékenységét szaktudományos tanulmány igazolja. Csák János a gazdasági növekedés érdekében saját bevallása alapján elfogadja a nepotizmust, Anthony Radev karrierje az erőszakosságra és a fiatal munkavállalók kizsákmányolására épül(t)

– közölte a 25 éve a Corvinuson tanító Braun.

„Sok oktatótársammal, adminisztratív munkatárssal ellentétben nem vagyok sem anyagilag, sem tudományosan kiszolgáltatott az egyetemnek. Eddig bírtam”