Diákhitel Központ: még tíz napig lehet jelentkezni az ösztöndíj pályázatr

Egyetem Ország

Még tíz napig pályázhatnak diákhitel ösztöndíjra azok a 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták és főiskolások, akiknek hatályos diákhitel szerződése van és tanulmányi eredményük kiváló.

A Diákhitel Központ keddi MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jelentkezés feltétele az is, hogy a magyar állampolgárságú hallgatónak legyen már legalább két lezárt féléve, legalább 4-es korrigált kreditindexe. Emellett a nyelvvizsgák, a kutatói munka, a közéleti tevékenység és a sport eredmény plusz pontokat hozhat.

A tizennégy győztes pályázó a 2107/18-as tanévben összesen 700 ezer, havonta 70 ezer forintot kap – jelezték.

Az érvényes pályázathoz a jelentkezőnek be kell nyújtania egy bemutatkozó levelet, a diákhitel szerződésének szerződésszámát (Diákhitel1 vagy Diákhitel2), a tanulmányi átlagot igazoló index-másolatot, illetve a plusz pontokat igazoló dokumentumokat.

A Diákhitel Központ május 26-ig várja a hallgatók jelentkezését.

A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú szakmai bizottság, a Diákhitel Szakmai Grémium értékeli, és javaslatot tesz a nyertesekre, az objektivitást szem előtt tartó értékelési szempontrendszer alapján. A grémium tagjai: Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, Szvetelszky Zsuzsanna, szociálpszichológus és Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.

A Diákhitel Központ tavalyi pályázatára több mint félezer hallgató jelentkezett, az első ösztöndíjasok között jogászt, orvost, villamosmérnököt, nyelvész hallgatót, vidéki és fővárosi, első és másod, sőt harmad diplomást is díjaztak.