Tétmeccsek hétvégéje

Egyetem Sport

Az őszi szezon csúcsrangadója lesz a DEAC – Nyíradony VVTK összecsapás, amelyet rendhagyó módon az Oláh Gábor utcai stadionban rendeznek szombaton. Az egyetemi csapatokra sorsdöntő mérkőzések várnak a hétvégén.
Rendhagyó módon az Oláh Gábor utcai stadionban fogadja a Nyíradony együttesét a DEAC a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban. Sáfár László együttese minden várakozást felülmúlva 29 ponttal jelenleg a tabella második helyén tanyázik, mindössze egy ponttal a listavezető Nyíradony mögött. Az őszi szezon csúcsrangadójának ígérkező találkozón mindkét gárda büszkélkedhet majd egy-egy kiváló formában lévő támadóval. A DEAC-ot erősítő Csörgő Krisztián 11 góljával a harmadik a mesterlövészek versenyében, míg a másik oldalon Vasas Tamás 20 találattal áll a góllövő lista élén. Hogy ezúttal kinek jön ki jobban a lépés, az szombaton 14 órától kiderül.

Szintén kőkemény ütközetre számíthat a hétvégén az egyetem másik megye I-ben érdekelt csapata, a DASE. A jelenleg 10. helyen állomásozó együttes vasárnap a dobogó legalsó fokán tündöklő Nagyhegyes KSE vendégeként futhat ki a pályára. A felek nyáron egy felkészülési meccsen már találkoztak egymással, akkor 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó. Azóta 12 bajnoki telt el, az NKSE 26 ponttal a 3. a tabellán, míg az egyetemi csapatnak 12 pontot sikerült összegyűjtenie. A rivális csapat elsősorban a védekezésben erős, de ha ebben javulnak Pöszmet Tibor és Dér István játékosai, akkor akár meglepetést is okozhatnak. A találkozó november 6-án, vasárnap 13:30-kor kezdődik Nagyhegyesen.

A DEAC II. a Nagyrábé Petőfi SK otthonában vendégeskedik a megye II. déli csoportjának 11., azaz utolsó játéknapján. Katona László tanítványai 4 ponttal vannak lemaradva a táblázat hatodik helyén álló, 16 pontos ellenfelüktől. A Nagyrábé futballistái rúgták idáig a harmadik legtöbb, összesen 35 gólt a ligában és védekezésben is remekel a csapat, hiszen a második legkevesebb gólt kapták eddig az idén. Ugyanakkor a DEAC II. játékosai legutóbb a Csökmő ellen hazai pályán 11-1-es elsöprő győzelmet arattak, így a lélektani fölény náluk van. A góllövő lista éllovasa is az egyetemi csapatot erősíti: Bíró Roland 17 góllal vezeti a versenyt. Amennyiben a szombaton 13:30-kor startoló összecsapáson Köstner Tamásék diadalmaskodnak, akkor a hetedik helyre kapaszkodnának fel a táblázaton.

A legjobb 8 közé jutás a tét a DEAC női futsalosai számára. A Magyar Kupa 2. fordulójában a lányok az Gyulai Amazonokkal vívnak meg vasárnap idegenben. Nehéz mérkőzés vár Sólyom Attila tréner alakulatára, hiszen a második vonal egyik élcsapata fogadja az NB1 sereghajtóját. Az NB2-es gyulai csapat a 2. helyen áll a Keleti csoportban, csak a tavaly még élvonalbeli Skorpió előzi meg 2 ponttal.
Radics Ágnes szerint masszív csapatot alkotnak az amazonok, tele fiatal, fizikálisan jó állapotban lévő, gyors játékossal, akik nagypályáznak is. A futsalos lányoknak nem lesz egyszerű feladatuk, de az egyre jobban összeálló DEAC képes lehet rá, hogy továbbjusson a legjobb 16 közül. A mérkőzés november 6-án, vasárnap 14 órakor kezdődik.

A férfi futsal NB II keleti csoportjának 8. fordulójában az MVFC Bereettyóújfalu II csapatához látogat a DEAC. A mérkőzést november 7-én, hétfőn 19:30-tól rendezik a berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

Bár a férfi kosarasoknak nem lesz mérkőzésük, a DEAC Kamilla Gyógyfürdő játékosai nem pihennek. November 5-én, szombaton 17 órától az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban játszanak edzőmeccset a Nyíregyháza Blue Sharks ellen. A DEAC női kosarasait a Miskolc csapata fogadja a női amatőr bajnokságban. A mérkőzést november 6-án, vasárnap rendezik 15:45-től.

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban is pályára lépnek az egyetemi csapatok. A DEAC-os fiúk november 7-én, hétfőn 16:30-től fogadják a Szegedet az OEC-csarnokban, míg a hölgyek ugyanott 18:45-től lépnek pályára a szegedi lányok ellen. Az egyetem másik férfi csapata, a DMSE kedden 18 órától játszik idegenben a Nyíregyházi Főiskolával.

A DEAC férfi kézilabda csapata Egerbe látogat az NBII-es bajnokság következő fordulójában. A találkozó november 3-án, csütörtökön 19:30-tól kezdődik.
unideb.hu