A DEAC női teniszcsapata ismét sikeresen szerepelt

Egyetem Sport

A DEAC női teniszcsapata ismét sikeresen szerepelt a női első osztályú csapatbajnokságban, az idei évet is második hellyel zárták a fiatalok.

A csapatkapitányi funkciót a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának Konzerváló Fogászati Tanszékének egyetemi docense, Bágyi Kinga látja el néhány éve, átvéve a stafétabotot Szűcs Endrétől. Irányítása alatt a hölgyek az elmúlt években lezajlott változások és szigorítások ellenére évről évre helytállnak a bajnokságban. Az irányítás mellett ő maga is aktívan részt vesz a bajnoki meccseken. Idén első pályás lehetett volna, de közbeszólt egy februári síbaleset, melyből a korai májusi kezdésig nem tudott felépülni. Jelenleg a rehabilitációval jól halad, így az októberi Orvos Tenisz Világbajnokságra talán kellőképpen fel tud készülni, hogy képviselve Egyetemünket megvédje korábbi világbajnoki helyezéseit (17 aranyérem).

Gáthy Éva, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet munkatársa szintén a csapat oszlopos tagja. Munkája mellett megfelelő formában tartja magát, edzősödik, fut és sportrendezvényeket szervez. Az idei szezon számára kiemelkedően jól sikerült: egy meccstől eltekintve az összes egyéni mérkőzését megnyerte, így nagymértékben hozzájárult a csapat szép sikeréhez.

A csapatban játszik Ferenczfalvi Réka, a DE ÁOK Dékáni Hivatal munkatársa, Varga Beáta és Soós Anita, akik korábban a jogi karon végeztek, azóta pedig már sikeres szakvizsgát tettek. Rendszeresen részt vesznek az edzésmunkában és támogatják a csapatot, kitartásuk példamutató a fiatalok számára.

A többiek főleg utánpótlás játékosok, akiket a DUSE edzői tanítottak meg teniszezni, és kiérdemelték korosztályos bajnokságokon elért sikereikkel a felnőtt női csapatba kerülést. Velük együtt a létszám megfelelő, így egy-egy játékos sérülése vagy más korosztályos versenyen való részvétele miatt sem kerül hátrányba a csapat.

A fiatalok közül az idén sikeres felvételt nyert a DE Általános Orvostudományi Karára Mikó Anita, a következő években hozzá hasonlóan a többi tehetség is (Balázs Dóra, Klekner Hanga, Rosa Rubina, Aranyi Ágnes, Almási Kitti és Matkó Réka) a Debreceni Egyetemen szeretne továbbtanulni.

unideb.hu