LMBT-kerekasztal lesz Debrecenben

Egyetem

“Vonzások és választások: előbújás-történetek és ami mögötte van”- címmel tart kerekasztal-beszélgetést április 21-én a Debreceni Egyetemen a CívisColors debreceni LMBT-csoport (leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek).Az előbújás az a folyamat, melynek során egy ember felismeri és mások számára is kommunikálja, hogy a többségitől eltérő a nemi identitása és/vagy szexuális irányultsága. Mindez néha örömteli, néha félelmetes, néha veszélyes. Meghívott vendégeinkkel saját előbújás-történeteikről beszélgetünk és arra is keressük a választ, hogy mit tehetünk együtt azért, hogy ezt a fontos lépést minél többen biztonságban megtehessék.

Résztvevők:
– Komáromi András nem-bináris transz aktivista
– Máté Dezső: MTA TK KI
– Faix-Prukner Csilla pszichológus

Időpont és helyszín:

2016. április 21., 16:00
Debreceni Egyetem BTK Aud Max

A kerekasztal-beszélgetés a „Szabad az egyetem: LMBTQI-előadások országszerte” című előadás-sorozat debreceni állomása. A Magyar LMBT Szövetség „Itt vagyunk!” kampányának részeként vidéki LMBTQI-szervezetek és csoportok 2016. április folyamán egyetemi előadásokat szerveznek Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Szegeden és Zalaegerszegen, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A részvétel mindenütt ingyenes.

Az esemény a Norvég Civil Támogatási Alap, a Luxemburgi Nagyhercegség Nagykövetsége és a debreceni Német Kultúrfórum támogatásával valósul meg.

Az esemény facebookos oldala