Történelmi DEAC-siker

Egyetem

Egy mérkőzéssel a csoportkör vége előtt már biztosan továbbjutott a kontinens legjobbjai közé a Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapata.

Először kapott meghívást a Nemzetközi Egyetemi Kosárlabda Ligába a DEAC, az egyetemi csapat csoportjának selejtező mérkőzései szombaton kezdődtek Debrecenben. A hétfőig tartó összecsapásokon komoly kosárlabda-kultúrával rendelkező országok legjobb egyetemi csapatai léptek pályára, úgymint a korábbi bajnok Tallinni Technológiai, a moszkvai Lomonoszov és a jekatyerinburgi Ural Egyetem együttesei.

A DEAC szombaton az első meccsét az Ural Egyetem csapatával játszotta, és kiváló játékkal 65-52 arányban nyert. Vasárnap este a Lomonoszov Moszkva gárdája sem tudta megállítani a debreceni egyetemistákat, Nagy Ágoston tanítványai hihetetlen sikert arattak: 81-68-ra nyertek. A DEAC két győzelmével már biztosan továbbjutott a moszkvai Final Fourba.

Hétfőn az eddig még szintén pontveszteség nélkül álló észt főváros egyetemistáival játszanak a debreceniek a csoportelsőségért. A mérkőzés, amely az eddigiekhez hasonlóan ingyen megtekinthető, 16 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

unideb.hu