A mai család

Egyetem

A DE Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kara október 15-én ünnepli fennállásának 43. évfordulóját. Az idén ezt a napot a családnak szentelik.
Melyek a mindennapi függőségeink a családban? Milyen előnyei és lehetőségei vannak a nyelvtanulásnak kora gyermekkorban? Milyenek a családterápia hazai tapasztalatai? Hasznos-e a dajkanyelv, vagyis gügyögjünk-e a gyerekhez? Többek között ezekkel az aktuális kérdésekkel foglalkozik A mai család című nemzetközi tudományos konferencia október 15-én, Hajdúböszörményben.

A Családpedagógiai Egyesület által szervezett tanácskozáson színes előadásokkal és kiállításokkal egybekötve mutatják be a mai családok életét a DE Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán. A rendezvényen a Kar oktatói és hallgatói mellett olyan neves hazai és külföldi kutatók adnak elő, mint Zacher Gábor toxikológus és Rudi Dallos magyar származású, nemzetközű hírű pszichológus az Egyesült Királyságból (Plymouth University).

A konferencia bevételét a kar a Családpedagógiai Egyesületnek ajánlja fel. A szervezet igyekszik erősíteni a családok harmonikus, egészséges és tevékeny életvezetését, szerepet vállal gyermek- és ifjúságvédelemben, támogatja a gyermekek és a fiatalok családi életre nevelését, a pedagógiai családgondozást és a családpedagógiai szakma elismertetését.

A konferencia részletes programját ide kattintva elérheti.

unideb.hu