Kétszer ad, ki gyorsan ad

Egyetem

Átadták a rászoruló gyermekeknek az első tanszercsomagokat, amelyeket a gólyatáborokban gyűjtött adományokból állítottak össze.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatától nem áll távol a jótékonykodás, ugyanis a tanév során is rendszeresen szerveznek és vesznek részt karitatív programokban. A 2014-es gólyatáborokban az iskolakezdő gyermekek segítését tűzték ki célul.

Sokan elfelejtik, hogy a hátrányos helyzetű családok számára az olyan egyszerűnek tűnő kiadások is gondot jelentenek, mint az iskolakezdő füzet-, és írószercsomag. Éppen ezért külső segítség híján rengeteg gyermek már az iskolakezdés első pillanatától kezdve hátrányba kerül társaival szemben.

Ennek orvoslására fogott össze a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata, a SZÖSZ (Szociális hallgatók Öntevékeny Szerveződése) és az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány. Szervezésükben augusztusban országos tanszergyűjtő kampány indult. A program az egyetem elsőéves hallgatóinak szervezett gólyatáborokban kezdődött, így elsőként a gólyák adakozhattak.

A szervezők adományként bármilyen, iskolakezdéshez hasznosítható eszközt szívesen fogadtak. A jótékony gólyáknak köszönhetően nagy mennyiségű tanszer gyűlt össze a táborok során. A szervezők az adományokból nemre és életkorra tekintettel iskolakezdő csomagokat készítettek a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. által működtetett „Fecske” és „Fészek”, valamint a Szivárvány Családok Átmeneti Otthonok gyermekeinek. Eddig összesen 30 gyermek kapott iskolakezdő csomagot a kampánynak köszönhetően, azonban a csomagok kiosztása még nem ért véget.

Az adományozók Debrecenben az Egyetem Főépületének büféjénél, és a Kossuth Lajos Kollégiumokban adhatták le a gyermekeknek szánt felajánlásaikat. A projekt sokakat jótékonykodásra bírt, így a mozgalomhoz csatlakozott a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Egészségügyi Bizottsága, akik a Markusovszky II-III. Kollégiumokban helyezték ki a gyűjtődobozokat, emellett a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület a Debrecen Plázában lévő irodájukban, valamint az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda a Bushido Spartan Kempoval közösen dolgozott a jó ügy érdekében. Valódi összefogás jött létre, hiszen a kampány kezdete után néhány nappal a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Pázmány Baráti Kör nevű csoportja is felajánlotta segítségét, ők Piliscsabán, Esztergomban és Budapesten gyűjtötték a tanszereket. A szervezők minden adományozónak, közreműködő szervezetnek és intézménynek ezúton is köszönetet mondanak!