Új gyógyítási technológia alkalmazásáért kötött megállapodást két magyar egyetem és egy gazdasági társaság

Egy már előkészített technológia koronavírus-fertőzésben szenvedő betegeken történő mielőbbi alkalmazásáért kötött együttműködést a CAPTEC Medical Kft., a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem.

Pannon Egyetem: megbízhatóbb légszennyezettségi előrejelzéseket eredményezhet egy most záruló kutatás

A meteorológiai és levegőminőségi előrejelzések megbízhatóságát javítják egy négy éven át tartó, most záruló, több mint 800 millió forintból megvalósult kutatási program eredményei – tájékoztatta a Pannon Egyetem az MTI-t.

Halászati őrrel erőszakoskodott az engedély nélkül horgászó kaposvári férfi

A Kaposvár Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a 42 éves kaposvári férfival szemben, aki erőszakos magatartásával akadályozta a vele szemben jogszerűen eljáró halászati őr intézkedését.

Az idegrendszert érintő krónikus betegségek hatékonyabb kezelését szolgálja három magyar intézmény kutatási programja

Egyebek mellett az Alzheimer- és a Parkinson-kór, a demencia, a sclerosis multiplex, valamint az epilepszia kezelése is hatékonyabbá válhat egy most záruló, három hazai intézmény együttműködésével négy éven át zajló kutatási program eredményeinek köszönhetően – derül ki a Pécsi Tudományegyetem MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményéből.