Szeged, Szegedi Tudományegyetem, SZTE, Rektori Hivatal, Dugonics tér, egyetem

Elkezdődött a beiratkozás hete a Szegedi Tudományegyetemen

Egyetem

Megkezdődött a beiratkozás hete a Szegedi Tudományegyetemen. A 2023-as felvételi eljárásban harminc százalékkal növelte az SZTE a hallgatói létszámát, így idén is rengetegen érkeztek a Beiratkozási Gólya Napokra a József Attila Tanulmányi és Információs Központba (JATIK), ahol számos érdekesség várja az új hallgatókat szeptember 4. és 8. között.

Az általános felvételi eljárásban 7896 új hallgatót vett fel a Szegedi Tudományegyetem, a pótfelvételin pedig további 880 hallgatót. Ekkora létszámra tizenegy éve nem volt példa az egyetemen.

Szeptember 4. és 8. között a Beiratkozási Gólya Napokon a kötelező adminisztráció mellett számos hasznos információval gazdagodhatnak, akik a JATIK-be látogatnak.

Az alábbi központi állomásokkal találkozhatunk a beiratkozás hetén: SZTE+, Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság (ISZI), Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI), SZTE Karrier Iroda, Alma Mater, Sportközpont, Életvezetési Tanácsadó Központ (EÉTK), SANSZ Iroda, József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK), Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI), Coursera for SZTE, EUGLOH, Tanárképző Központ (TKK), SZTE Klebelsberg Könyvtár, valamint a kari állomások. Ezekre a pontokra, ha ellátogatnak a hallgatók, akkor matricákat gyűjthetnek, amelyek összegyűjtése után egy limitált kiadású egyetemi póló vagy repohár jár. További részletek a Beiratkozás Gólya Napok oldalán.

Priváczki-Juhász Vivien, az SZTE GTK pénzügy és számvitel szakon kezdi meg tanulmányait, amely szerinte nem lesz könnyű, de felkészülten érkezett az SZTE-re.

Nagyon tetszik ez a szak és szeretnék majd ebben a szakmában elhelyezkedni. Leginkább a könyvelői vagy a banki szférát érzem ideálisnak. Nem lesz könnyű az oda vezető út, de bízok benne, hogy minden jól alakul

– mondta el az SZTE GTK hallgatója.

A szegvári Süli Ákos, az SZTE MGK mezőgazdasági mérnöki szakon kezdi meg tanulmányait, és nagyon örül, hogy felvételt nyert az SZTE-re.

Hódmezővásárhelyen fogok tanulni, ott található a Mezőgazdasági Kar épülete. Mindig is szerettem volna állatokkal foglalkozni, és örülök, hogy az otthonomhoz közel kezdhetem meg a tanulmányaimat

– emelte ki az SZTE MGK hallgatója.

A gólyáknak még érdemes ellátogatni az SZTE Felvettek oldalra, ahol további hasznos információk olvashatóak az egyetemi évek megkezdéséről.

(SZTE)

Fotó: Frank Yvette