Jégkorong: szerdán indul a Magyar Kupa

Sport

Október 5-én, szerdán este elkezdődnek a 2016-17. évi Magyar Kupa küzdelmei. A kupasorozat 52 éves múlttal rendelkezik: az első, 1964. évi kiírásban a Vörös Meteor csapata végzett az élen. A legtöbb kapugyőzelmet – szám szerint tizenhármat – a Ferencváros vallhatja a magáénak, a zöld-fehéreket a dunaújvárosiak követik tizenegy első helyezéssel, és volt három olyan év is, amikor a kupasorozatot nem rendezték meg. A Debreceni Hoki Klub a negyedik alkalommal indul a Magyar Kupában, a legjobb helyezésünket a 2015-16. évi kiírásban értük el, amikor bronzérmes pozícióban zártunk.

A 2016-17.évi versenykiírás jelentősen eltér az előző években megszokott lebonyolítási rendhez képest, ugyanis a selejtezőket a MOL Liga küzdelmeivel párhuzamosan, 2016. október 5. és 2017. január 11-e között rendezik meg, az elődöntőkre január 25-én, a döntőre pedig január 28-án kerül sor. A mieink első ellenfele október 5-én éppen az örök ranglista második helyezettje, a Dunaújvárosi Acélbikák együttese lesz és várhatón mindkét egyesület a MOL- csapatát küldi majd a jégre. A küzdő feleknek 50%-os – egy győzelem, egy vereség – az egymás elleni mérlege a jelenlegi szezonban.

A legutóbbi MOL Ligás mérkőzése a mieinknek sikerült jobban, látványos játékkal idegenben fektettük két vállra a Ferencváros csapatát, míg a DAB kis különbséggel bár, de alulmaradt a MAC együttesével szemben. A mérkőzés október 5-én, szerdán 18.30 órától lesz a Debreceni Jégcsarnokban!