Volt munkaadójától lopott társával, elfogták

Rendőrség

Lopás miatt indult büntetőeljárás egy 30 éves és egy 24 éves tatai férfi ellen.

Egy veszprémi lakos tett bejelentést a rendőrségre 2019. május 25-én arról, hogy ismeretlen tettes bement a Balatonalmádiban lévő zárt telkére, és az ott lévő fa tárolóból egy fűkaszát és egy láncfűrészt tulajdonított el összesen több mint százezer forint kárt okozva. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 30 éves tatai lakost, aki korábban a sértettnél dolgozott. A férfit a balatonalmádi rendőrök 2019. május 29-én Tatán elfogták, előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták. Az elkövető beismerte a bűncselekmény elkövetését, és elmondta, hogy az ellopott tárgyakat továbbértékesítette. A rendőrök a férfi által megadott címen megtalálták láncfűrészt és a fűkaszát, melyeket lefoglaltak, és visszaadták jogos tulajdonosának.

Az eljárás során a nyomozók megállapították azt is, hogy a férfit egy 24 éves, szintén tatai lakos segítette a bűncselekmény elkövetésében. Őt 2019. május 31-én délután fogták el a Tatai Rendőrkapitányság munkatársai, majd előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták.

Mindkét férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Balatonalmádi Rendőrkapitányság.

lopás