Ittasan vezetett, villanyoszlopnak ütközött

Rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2019. május 23-án 16 óra 55 perc körül személygépkocsival közlekedett Pápán, mikor haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban járművével a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára sodródott, és ott egy villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében az autó a tetején állt meg, majd az abból kiszálló sofőr és utasai elhagyták a helyszínt. A baleset helyszínelése alatt a Pápai Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja a város belterületén igazoltatta a gépkocsi feltételezett vezetőjét, a 26 éves O. R. Róbertet. Vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív eredményt jelzett.

A rendőrök a férfit sérüléseinek ellátása érdekében, valamint további mintavétel céljából előállították a pápai kórházba.

O. R. Róbert ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

baleset

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

… hogy mindenki hazaérjen!