Életveszélyt okozó testi sértés a vád

Rendőrség
A hajdú-bihari nyomozók vádemelést javasolnak az ellen három helyi fiatalember ellen, akik a megalapozott gyanú szerint Debrecen belvárosában összeverekedtek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást M. Zoltánnal, míg garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. Gyulával és egy 16 éves fiúval szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. szeptember 19-én 0 óra 25 perc körüli időben, Debrecen, Baltazár Dezső téren egy fiatalokból álló társaság tagjai egy férfival szóváltásba keveredtek. A vita verekedéssé fajult, amelynek következtében egy 16 éves konyári fiatalember – az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő szakvéleménye szerint – életveszélyesen megsérült.

A debreceni rendőrök jelentős erőkkel kezdték meg az elkövetők azonosítását és felkutatását, ezzel egyidőben felhívás jelent meg a rendőrség honlapján. Ennek eredményeként a bűncselekménnyel gyanúsítható M. Zoltán 18 órával a bűncselekmény elkövetése után önként, védőjével jelentkezett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. Az eset kapcsán a nyomozók azonosították a 18 éves debreceni J. Gyulát, valamint 16 éves debreceni társát, akiket garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya M. Zoltán, valamint J. Gyula és a fiatalkorú fiú ellen a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes megyei főügyészségnek.