Tyúkokat és szerszámokat loptak

Rendőrség

A vámospércsi rendőrök őrizetbe vettek két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint egy idős bácsitól elloptak hét tyúkot, egy vízszivattyút és más értéktárgyakat.

A nyomozók bíróság elé állítási javaslattal fejezték be ellenük az eljárást.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs lopás bűntett és sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 20 éves B. Norbert és a 43 éves L. János ellen.

A nyomozás adatai szerint a két gyanúsított 2015. június végén egy idős vámospércsi férfitől két vashordót kért, amiért elmentek a bácsi házához. A férfiak a hordók elszállításához kölcsön kérték a 81 éves bácsi fémtalicskáját is. Az ismeretlenek azt állították, hogy a talicskát majd később visszahozzák, azt azonban a gyanú szerint értékesítették. Ezt követően a két férfi többször is visszament a sértett házához, ahonnan ellopták a vízszivattyút, a láncfűrészt, a sarokcsiszolót és hét tyúkot.

Amikor az idős bácsi észrevette, hogy több baromfiját és értéktárgyát ismeretlenek eltulajdonították szólt a fiának, aki az esetről 2015. július 7-én bejelentést tett a Vámospércsi Rendőrőrsön.

A helyi körzeti megbízott a városban adatgyűjtést és tanúkutatást végezett az ismeretlen tettesek azonosítása és felkutatása érdekében. Amikor a két gyanúsított tudomást szerzett arról, hogy a körzeti megbízott látókörébe kerültek, elmenekültek a városból és bujkálni kezdtek.

B. Norbert és L. János ellen a nyomozóhatóság országos elfogatóparancsot adott ki, amely alapján a 20 éves fiatalembert 2015. szeptember 29-én, Füzesgyarmaton, míg 43 éves társát egy nappal később Vámospércsen fogták el a rendőrök. A Vámospércsi Rendőrőrsre előállított nagyrábéi és a hajdúhadházi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs a terheltek ellen folytatott nyomozást 2015. október 1-jén befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.