Vádemelést javasol a rendőrség egy embercsempész csoport ellen

Rendőrség

Vádemelést javasol a rendőrség egy szír, egy egyiptomi, egy palesztin és négy szlovák állampolgár ellen, akik 30 illegális bevándorló szállítását szervezték meg – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerdán a police.hu oldalon.

Mint írták, az embercsempész csoport tagjai tavaly október vége és január vége között három alkalommal összesen 30 Magyarországon tartózkodó illegális bevándorló – 26 szír és 4 afgán állampolgár – továbbszállítását szervezték meg.

A Szlovákiában tartózkodó szír és egyiptomi állampolgárságú személyek internetes hirdetés útján sofőröket toboroztak, majd Magyarországon gépjárműveket béreltettek velük a migránsok szállításához – írta a rendőrség.

Hozzátették: a palesztin és a szlovák állampolgárságú elkövetőket tetten érték a nyomozók, míg egyiptomi társukat idén márciusban Debrecenben, a szír gyanúsítottat pedig – az ellene kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján – júniusban Szerbiában fogták el a rendőrök.

A szír, az egyiptomi és a palesztin gyanúsítottat jelenleg is fogva tartják, a négy szlovák állampolgár szabadlábon védekezik.

A rendőrség befejezte a nyomozást az ügyben, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a győri járási ügyészségnek.