Dancsó Erika újra a világ 10 legjobb mesterfodrásza között

Ország

Dancsó Erikának sikerült az, ami a legtöbb mesterfodrásznak csak álom marad. Első magyarként képviselheti hazánkat február 12-én Párizsban, a Louvre dísztermében megrendezésre kerülő Haute Coiffure France (HCF Trophy) nemzetközi fodrászversenyen. A szakma elitjét összefogó csúcsrendezvényen a legújabb divatnak megfelelő frizurák kerülnek bemutatásra. Dancsó Erika másodszor részesül ekkora szakmai elismerésben, ugyanis a tavalyi versenyen szintén sikerült bekerülnie a legjobb 10 mesterfodrász közé.

A magyar versenyző a Franciaországban látott új fodrász technikákat szeretné hazánkban is viszontlátni. Ezért a fiatal magyar tehetségek támogatására – Atelier vándor kupa – néven különdíjat alapított, amit minden évben a legígéretesebb fodrásztehetség kap meg. A tavalyi évben megrendezésre kerülő Atelier hajshow keretein belül két fiatal tehetség már át is vehette ily módon munkája elismerését.

Dancsó Erika 17 éves kora óta dolgozik fodrászként, 22 évesen szerezte meg mesteri fokozatát. ,,Nagyon fontos számomra a maximális kiszolgálás, ezért folyamatosan képzem magam, hogy mindig elsők közt sajátíthassam el a legújabb technikákat és ismerjem meg a legújabb trendeket.”

Tanulmányi utakon vett részt Franciaországban, Olaszországban, és 2012-ben bekerült a L’oréal Akadémia oktató fodrászai közé. A fodrász szakma művészeti vonalának jeles képviselőjeként fotózásokon, hajshow-kon, kiállításokon vesz részt, valamint saját rendezvényeket is szervez. A tavalyi évben elért eredmények ösztönzik arra, hogy idén még tovább öregbítse a magyar fodrász szakma hírnevét.