Utolsó alkalommal tekintheti meg Rómában ezeket a remek kiállításokat

Kultúra

Január 24-én tekintheti meg utolsó alkalommal a római közönség a Falconieri Palotában
Nicolas Schöffer Luce in movimento/Mozgó fénycímű monográfiai kiállítását valamint az Égő izzók (Glowing Bulbs) magyar vizuális csoport Fracture nevű fényinstallációját – az Akadémia igazgatójának, Puskás Istvánnak az elmondása szerint.

A Római Magyar Akadémia és a kalocsai Nicolas Schöffer Gyűjtemény valamint a római Studio Farnese közös tárlata az elmúlt két hónapban Nicolas Schöffer közel 40 művét (tus, ceruza, nyomat, kollázs, akril, installáció, szobor) tárta a közönség elé. A kiállítás iránt igen nagy volt az érdeklődés mind a közönség mind az olasz sajtó munkatársai között.
Szintén nagy népszerűségnek örvendett a római FOTONICA nemzetközi audiovizuális digitális művészeti fesztivál keretében megrendezésre került Fracture nevű fényinstalláció.

A csütörtökön 19.30 órakor kezdődő finisszázs során a Falconieri Palota díszlépcsője ismét egy pop up concept space-nek ad otthont. A havi rendszerességgel megrendezésre kerülő IL CUBO nevű kortárs audio-vizuális projektj idei első kiadása során a közönség Újvári Milán tánc improvizációját valamint Makó Rozi (Glowing Bulbs) audió-vizuális performanszát tekintheti meg.