Oscar-díj jelölések 2023

Az Oppenheimer lett a legjobb film, Mihalek Zsuzsa is Oscart kapott

Az Oppenheimer kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-gálán, amelyen Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője is elnyerte az amerikai filmakadémia díját a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt.

Az EKF program legkiemelkedőbb képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás Veszprémben

Az EKF program legkiemelkedőbb képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás Veszprémben

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó képzőművészeti alkotásokból a programévet összegző kiállítás nyílt pénteken a vármegyeszékhelyen. A régióhoz kötődő festményeket, installációkat, fotókat felvonultató tárlat június 2-áig látható kétezerhuszonhárom – best of címmel a Dubniczay-palotában.

A VárLak fesztivállal nyitja meg kapuit a veszprémi Kabóca Bábszínház új játszóhelye

VárLak címmel rendeznek fesztivált március végén a veszprémi Kabóca Bábszínházban. A kétnapos rendezvény keretében nyitják meg hivatalosan a bábszínház új játszóhelyét – közölte az intézmény igazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

A Veszprém történetét bemutató Emlékgép című állandó kiállítás a megnyitó napján a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban 2024. február 29-én. MTI/Katona Tibor

Veszprém történetét bemutató állandó kiállítás nyílt a Laczkó Dezső Múzeumban

Veszprém történetét bemutató állandó kiállítás nyílt csütörtökön a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A tárlat a város ezeréves történetét öleli fel az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően kívül-belül megújult épületben.