Szurkálásig fajult a családi vita Hajdúböszörményben

Helyi hírek

Családi vita hevében kölcsönösen bántalmazták egymást a vádlottak, melynek szúrás lett a vége.
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlottak ellen emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Törvényszékhez.

A vádlottak mindketten Hajdúböszörményben élnek, az I. r. vádlott már huzamosabb ideje megszakította élettársi kapcsolatát a II. r. vádlott testvérével és egyedül élt egy családi házban, ahova alkalmi ismerősöket is befogadott.

A II. r. vádlott is elvált feleségétől, egyik ismerőse fogadta be. A vádlottak mindketten italozó életmódot folytattak, a bűncselekmény elkövetését megelőzően gyakran volt közöttük konfliktus azért, amiért az I. r. vádlott elhagyta a II. r. vádlott húgát és közös gyerekeiket, akik albérletben kénytelenek élni.

2017. május 26-án a délutáni órákban mindkét vádlott szeszes italt fogyasztott, erősen ittas állapotba kerültek. A délutáni órákban a II. r. vádlott megjelent az I. r. vádlott házánál, mivel a nála lakó közös ismerősük kölcsönadott részére egy DVD lejátszót és azt akarta elvinni.

Az I. és II. r. vádlottak a ház konyhájában találkoztak, majd szóváltásba keveredtek, amiért az I. r vádlott elhagyta a II. r. vádlott testvérét. A vita hevében a II. r. vádlott a már nála lévő DVD lejátszóval meg akarta ütni az I. r. vádlott fejét, majd ezután őt ököllel orrba vágta, melynek következtében az I. r. vádlott szemöldöke felrepedt.

Ezt észlelve a II. r. vádlott kiszaladt a házból, hazafelé indult, azonban miközben a lejátszót a kerékpárjára helyezte, egy erőteljes szúrást érzett a hátán.

Megfordult és látta, hogy az I. r. vádlott kezében van egy nagyméretű kés és azzal ismételten szúrni akar felé. Ekkor a II. r. vádlott jobb kezével kiütötte a férfi kezéből a kést, miközben az a tenyerét elvágta.

Ezt követően az erősen ittas II. r. vádlott a közelben lakó volt feleségéhez ment, akinek elmondta a vele történteket, azonban az orvosi segítségnyújtási szándékát elutasította, lefeküdt aludni. Rövid idő elteltével azonban rosszul lett, ezért volt felesége mentőt hívott hozzá és értesítette a rendőrséget.

Az I. r. vádlott a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló repesztett és zúzott sérüléseket szenvedett, tekintettel azonban a sérült testtájékra, az erőbehatás nagyságára, a II. r vádlott szándéka súlyosabb sérülés okozására irányult.

A II. r. vádlottnak az I. r. vádlott cselekménye következtében a hát jobb oldalán áthatoló szúrt sérülése keletkezett, amely a mellüreg megnyílásával járt, emellett a jobb kéz metszett sérülését szenvedte el. A szúrt sérülés 8 napon túl, míg a metszett sebzés 8 napon beül gyógyuló volt.

Az I. r. vádlott alappal számolhatott azzal, hogy volt sógorának közvetlen életveszélyes vagy akár halálos jellegű szúrt sérülést is okozhat, azonban ittas állapota miatt, valamint az őt ért fizikális sérelem miatti bosszúból eredően a súlyosabb eredmény bekövetkezése iránt közömbös maradt.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az I. r. vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete, míg a II. r. vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban az I. r vádlott vonatkozásban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg a II. r vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.