Pénztárgép

Fontos információ a debreceni vállalkozók számára

Gazdaság

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Osztálya felhívja a társasági adóelőleg feltöltésére kötelezett vállalkozók figyelmét, hogy helyi iparűzési adóelőlegüket a várható éves adó összegéig ki kell egészíteni. E kötelezettségnek a legkésőbb 2016. december 20-án éjfélig indított átutalással tehetnek eleget.

Ha az adózó eddig az időpontig az adóévi várható adó összegét – figyelemmel az adóév során megfizetett előleg összegére is – nem fizeti meg legalább 90%-os mértékben, a befizetett előleg és az adó 90%-ának különbözete után 20%-ig terjedő mulasztási bírságot kell fizetnie.
A feltöltés összegéről bevallást is kell benyújtani ugyanezen időpontig. A feltöltési kötelezettség alá eső vállalkozónak a bevallást abban az esetben is be kell adnia, ha számításai szerint nincs fizetési kötelezettsége. A bevallási nyomtatvány letölthető a www.debrecen.hu honlapról innen, illetve a nyomtatvány beszerezhető az Új Városháza (Debrecen, Kálvin tér 11.) ügyfélszolgálatán a 11. ablaknál.