Közösen sikeresen, eredményesen

Egyetem
A műszaki képzést és tehetséggondozást elősegítő megállapodást kötött a közelmúltban a Debreceni Egyetem Műszaki Kara és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája hajdúnánási tagintézménye.

– Reményeink szerint továbbra is méltó és nagy utánpótlás bázisai lesznek a Debreceni Egyetemnek a hajdúnánási középiskolák – fogalmazott a november 30-ai eseményen Csiszár Imre. Hajdúnánás alpolgármestere emlékeztetett: a város és az egyetem tavaly nyáron kötött stratégiai megállapodást, amelynek egyik eredményeként a Kőrösi Gimnázium az intézmény partneriskolája lett. Emellett kiemelt területkén kezelték eddig is a természettudományi képzés fejlesztését.

A mostani megállapodásnak köszönhetően a másik helyi középiskola is csatlakozott a hosszú távú együttműködéshez, így az egyetem – többek között – képzési lehetőségekkel, szakmai ismeretterjesztő előadásokkal és pályaorientációs tájékoztatókkal segíti a diákokat.

– Ez a megállapodás is tükrözi azt a közös gondolkodást, azt a közös utat, amelyet az elmúlt időszakban alakítottak ki, és mára megmutatkoztak a látható, kézzel fogható eredményei – hangsúlyozta Pappné Fülöp Ildikó, a hajdúnánási tagintézmény vezetője.

Szűcs Edit, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának dékánja a november 30-ai aláíráson kiemelte: fontos, hogy a középiskolai diákok tisztában legyenek az elvárásokkal, a műszaki felsőoktatás képzési lehetőségeivel, melyek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szinttel és tudással kezdhessék meg egyetemi tanulmányaikat.

unideb.hu